G4 Condominium by DA BUREAU

Posted on


G4 Apartment by DA BUREAU

DA Bureau: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova
Mission staff: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova, Julia Kubitskaya

Location: Russia, Saint-Petersburg, Gorokhovaya 4

Yr of implementation: 2020
Space: 38 m2
Timescales: 7 months
Images: Dmitrii Tsyrenshchikov
Press Distribution: v2com

About DA BUREAU

A world pushed by conservative professionals has existed for approach too lengthy. Our hierarchy-free strategy varieties the essence of our work. Listening attentively to passionate, fresh-thinking expertise is a vital a part of our tradition and considerably influences our output towards the setting and society surrounding us.

We consider that progressive pondering, honesty, and fervour is mind-shifting mixture that brings good to every part we produce, whereas truly implementing every part we do is essential for us.

Some of the vital rules that DA bureau embraces when engaged on initiatives is to attain most expressiveness with a minimal of means. This was particularly vital when engaged on their very own undertaking: a small residence the place the founders of the agency, Anya and Borya, dwell.

They purchased a small studio residence within the historic middle of Saint Petersburg, with an space of solely 38 m2, which had been empty for a few years. Regardless of plaster falling and damaged home windows, they determined to show the residence right into a compact dwelling area, and a spot the place the doorways are all the time open to pals.

The very first thing they did was clear the partitions and ceilings of dilapidated plaster, in addition to substitute all utilities, and reinforce some openings the place the development was flawed. The residence’s central configuration is exclusive – home windows on three sides and entry to a small balcony. However probably the most uncommon remnant is a historic ceiling mild lantern, measuring nearly 3×3 meters.

Plenty of work was invested in restoring the lantern, strengthening the construction, and changing the sealed double-glazed unit.

As soon as the partitions and ceilings have been cleared, the cruel brick partitions and concrete overlap have been revealed. The choice was made to go away them open and precisely as they have been, with tough seams, development inscriptions, and metallic fragments. That being stated, they wished to make the primary area clear, concise, and minimalistic.

A precedence was to make sure that the residence was extremely purposeful, with open area for internet hosting events, snug and comfortable areas for leisure time, and plentiful closed space for storing that might hold the opposite areas clutter-free. The choice was additionally made to encompass the area across the perimeter with white panels with a purpose to conceal all the performance hid behind them, together with storage, radiators, and engineering items.

This methodology allowed the designers to utterly abandon any freestanding furnishings, apart from a desk and couch. The identical panels encompass the lavatory unit, above which there’s a sleeping space. The black quantity of the closet, through which the fridge can also be hid, is cantilevered as a separate ingredient in distinction to the white setting.

Clean panels distinction with the open ceiling, changing the area right into a clean canvas, which is a visible deal with. Just a few cabinets with favourite books and artwork objects stay uncovered, and a picket workbench desk turned a focus within the middle of the residence.

All lighting electrics have been transplanted to the attic with a purpose to to hide all wires and to go away the ceiling as clear as doable. All furnishings, apart from Muuto chairs and Fild lamps, have been designed by the agency.