Up to date Hillside Ventura County by Darx Studio

Posted on


Contemporary Hillside Ventura County by Darx Studio

Structure Agency: DARX Studio
Contact e-mail: [email protected]
Agency Location: Los Angeles

Completion Yr: 2020
Gross Constructed Space: 6,285 SF
Challenge Location: Bell Canyon, CA
Lead Architects: Oren Dothan and Ryan Childers
Lead Architects e-mail: [email protected]
Basic Contractor: Bruder Building
Picture credit: Oren Dothan & Ryan Childers
Picture retoucher: Michela Secchi

This challenge is positioned throughout the gated equestrian neighborhood of Bell Canyon, in jap Ventura County California. The home is nestled halfway up a steep hillside with views capturing the rolling hills and mature timber of Bell Canyon under. The topography of the lot had a steep heel and toe, whereas the center portion of the lot was extra reasonably sloped, making a pure place to find a constructing pad.

The principle consideration of the design was how the construction would reply to the terrain and seize the canyon views of the Simi Hills. The constructing elongates itself parallel to the view, thus creating panoramic views into Bell Canyon towards the east whereas hiding itself from the 2 neighboring buildings on both facet. By siting the mass of the constructing alongside the jap fringe of the slope, it opened up a big backyard yard between the constructing and the descending slope. Web site strains from the inside social areas prolong from the yard backyard to the view of the canyon under.

The procession via the home begins with a winding driveway up the hillside slope, that results in a big motor court docket. The decrease stage of the home is carved into the hillside with a storage, media room, and entry corridor off the court docket. This permits the constructing to operate as a predominantly single-level home above and reap the benefits of the bigger flat pad with a yard backyard.

The decrease stage entry corridor has a flanking double-run staircase that ascends to a bridge on the higher stage. The double stair was impressed by the topography of a canyon inside with the hillsides ascending to both facet. The constructing supplies of the decrease stage echo the earth-toned colours of the hillside from which it’s rising.

The upper-level bridge serves to divide the home programmatically into two hierarchical areas, with the general public social areas to the north and the personal bed room wing to the south. The kitchen, eating, and front room prolong to an inside courtyard that faces the view and permits for the view to be skilled each indoors and open air. The courtyard view extends in the wrong way of the view with web site strains persevering with into the den and an exterior pool cabana past.

The alternative wing of the home, past the bridge, homes the bedrooms. The grasp faces the view and behind it are three children’ bedrooms, with a connecting hallway that’s glazed in direction of the rear backyard. The second-floor materiality is of lighter colours, that are skilled as a softer transition in opposition to the backdrop of the sky.

A reoccurring theme of the design is that vantage factors prolong laterally from the inside areas in direction of the courtyard, the yard backyard, and the canyon past. The home takes benefit of the horizontal nature of human imaginative and prescient and makes use of it to create and seize broad views. The extensions of areas laterally are extra supportive of a snug visible expertise than grand vertical areas.

The design of this challenge depends closely on this notion, and from all social areas of the constructing views always prolong latterly to the gap.