YT Home in Daklak, Vietnam by Rear Studio and AHO Design Studio

Posted on


Workplace title: rear studio + AHO design studio
E-mail: [email protected]
Venture yr: 2018
Constructed space: 150 m2
Website space: 650 m2
Location: Daklak, Vietnam
Photographer: Quang Dam
Lead architect: Ho Quoc Dan, Le Hoang Hieu
Design staff: Nguyen Hoang Xuan, Lu Nguyen Y Xuan, Nguyen Anh Viet
Constructor: Pham Thang, Pham Nhon

YT home is positioned in a small village on a comparatively flat plains northwest of Daklak, an space bordering on Cambodian territory, the structure right here is blended by many various areas as many of the migrants right here do the new-economy.

We suggest a horizontal roof stretches alongside the land, which varieties the under-roof space for the features of the home.

With the fundamental construction to insure the development approach and shorten the development time, the metal structural help system performs the function of supporting the roof, “the roof look like floating in pure context”.

Implanted beneath the roof two non-public operate blocks at two gables, one facet is kitchen and bathroom, the opposite facet are two bedrooms. These two practical blocks work because the double partitions mixed with the ground, the roof and the sliding doorways kind the widespread house on the middle of the home.

The formation of a typical house on the middle of the home acts as a multi-dimensional connection house, on one hand, it join two foremost practical blocks, however, it join the exterior and inside areas. “pure flowing by the home”.

Non-public areas are stretched past the boundary of the roof, framing part of the panorama to control the microclimate and improve the home-owner expertise.

The slot vivid on the highest of the roof unfold alongside from the northwest to the southeast, work as a lightweight curtain, it varieties the standard house for the eating room and front room, this house might be modified by the solar manifestation system of the day and seasons of the yr.

We wish to create the home as a way of connecting folks and nature.